Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Noaber steunt Twentse jongeren

2021 3 scoren in de wijk
Scoren in de wijk.
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – Met het project FC Noaber gaan zes Twentse gemeenten aan de slag om jongeren te ondersteunen door een maatschappelijke diensttijd aan te bieden.


Van jongeren, met jongeren en voor jongeren. Dat is de insteek van de gemeenten en organisatoren FC Noaber en FC Twente – Scoren in de Wijk. Jongeren kunnen aan een breed scala aan activiteiten meedoen, in de vorm van vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij sportverenigingen, welzijns- en zorginstellingen en basisscholen.

In Oldenzaal doen de clubs Quick’20 en OZ&PC mee. Vanuit Losser is AJC’96 van de partij en vanuit Dinkelland RSC Rossum. Andere ‘partners’ zijn NEO uit Borne, ATC’65 uit Hengelo en Sparta uit Enschede.

Wethouder Rob Christenhusz spreekt van ‘een mooie samenwerking’. “Een samenwerking waar jongeren veel profijt van hebben. In deze moeilijke tijd kunnen zij in de vorm van maatschappelijke diensttijd tóch activiteiten ondernemen. Nota bene activiteiten die erop gericht zijn om zichzelf te ontwikkelen en een ander te helpen. Een win-winsituatie dus.”

FC Noaber is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar. Ze mogen in acht weken tijd een activiteit doen van 32 uur. Zij kunnen hiermee hun horizon verbreden, hun CV aanvullen met vrijwilligerswerk én iets moois doen voor zichzelf en een ander. Jongeren ontvangen een vrijwilligersvergoeding per uur. De hoogte is afhankelijk van hun leeftijd.

Per gemeente is 44.689 euro beschikbaar. De subsidieaanvraag ‘maatschappelijke diensttijd’ is gedaan door zes Twentse gemeenten en de organisatoren FC Noaber en FC Twente - Scoren in de Wijk. Het Rijk heeft die aanvraag toegekend.

Alle informatie over de maatschappelijke diensttijd, ook wel Noaberdeal Light genoemd, is te vinden op www.fcnoaber.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.