Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Meer klachten bij gemeente Tubbergen

Tubbergen plaatsnaambord
Tubbergen plaatsnaambord
Beeld: Léon de Man

TUBBERGEN - Bij de gemeente Tubbergen zijn in 2020 twintig klachten afgehandeld. In 2019 was er sprake van vijftien klachten.
Die stijging is dus onder meer te verklaren door de betere zichtbaarheid en laagdrempeligheid van de gemeente. Zo zijn er dertien klachten via het webformulier binnengekomen, terwijl die mogelijkheid er in 2019 nog niet was.
De meeste klachten gingen in 2020 over de openbare ruimte (acht), publieke dienstverlening (vijf) en het sociaal domein (vier).

Iets positiefs

Die toename van klachten wordt als een kans gezien. De gemeente ziet het niet als een verwijt, maar als iets positiefs. De betrokkenheid van inwoners komt naar voren en de blik kan op een betere toekomst worden gericht. Maar niet alleen de burgers kunnen initiatief tonen, ook de gemeentemedewerkers moeten zich proactief opstellen. Een aanbeveling is dan ook dat zij in de toekomst trainingen krijgen om signalen eerder op te vangen en om beter te bemiddelen.

Informele oplossing

In 2020 werden negentien van de twintig klachten (95 procent) informeel afgehandeld.
Inwoners van de gemeente Tubbergen hebben altijd het recht om klachten in te dienen. Om deze drempel nog lager te maken, is er in 2020 onder meer een webformulier opgezet om klachten makkelijker kenbaar te maken. Dit heeft direct tot resultaat geleid. In het afgelopen jaar kwam 65 procent van de klachten online binnen, het overgrote deel van de inwoners maakte daarbij gebruik van het webformulier.
De gemeente Tubbergen is blij met deze ontwikkeling. Hoe eerder en makkelijker klachten kunnen worden ingediend, hoe groter de kans op een goede en snelle oplossing.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.