Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Jeugd in coronatijd: Dinkelland wil in gesprek met jongeren

15 mic
Open mic.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Naar aanleiding van de landelijke Brandbrief Jeugd wil de gemeente Dinkelland in gesprek met jongeren over het voorkomen van problemen door coronaregels.


Wethouder Ilse Duursma van Dinkelland was een van de 150 wethouders die de brandbrief ondertekende. De wethouders sloegen alarm over de grote gevolgen die de pandemie heeft op de jeugd. De gemeente maakt zich zorgen over de mentale weerbaarheid van de jeugd en wil dat de gevolgen van COVID-19 ook na de crisis tot een minimum beperkt blijven.

Dat moet gebeuren vanuit het uitgangspunt ‘zo gewoon mogelijk handelen in ongewone situaties’.

De gemeente kijkt daarbij wat nodig is om de sociale omgeving van en rondom kinderen en jongeren sterker te maken. De gemeente roept jongeren op om zelf mee te praten en te denken over dit onderwerp. Eerste stap hiertoe was een online bijeenkomst die op 12 april werd gehouden. In de gemeente Tubbergen vindt op 22 april eenzelfde bijeenkomst plaats. Wie wil meepraten over dit onderwerp kan contact opnemen met Margit Bouman via [email protected] of 06-18068791.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.