Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Jill Roord scoort voor Leeuwinnen

42 jillroord
Jill Roord in actie voor Arsenal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Jill Roord heeft dinsdag een doelpunt gemaakt voor het Nederlands Vrouwenelftal in de oefeninterland tegen Australië. Oranje won in Nijmegen met 5-0.

De uit Oldenzaal afkomstige Jill Roord zorgde in de wedstrijd tegen Australië, toch de nummer zeven van de wereldranglijst, voor de openingsgoal. Op aangeven van Vivian Miedema tikte de speelster van Arsenal binnen. Na doelpunten van Lieke Martens en Jackie Groenen was het 3-0 bij rust.

In de tweede helft scoorden Lyneth Beerensteyn en Danielle van de Donk nog voor de Leeuwinnen, onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman.

Afgelopen vrijdag verloren de Oranje Vrouwen in het Spaanse Marbella een oefeninterland tegen Spanje met 1-0. De oefenduels zijn een voorbereiding op de Olympische Spelen.