Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oldenzaal pakt rupsbestrijding dit jaar nóg efficiënter aan

Eikenprocessierups20in20boom
Eikenprocessierupsennest.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal is voornemens om het bestrijding van de eikenprocessierups nog strakker in te richten.


Vorig jaar ging de aanpak al een stuk beter dan het jaar ervoor en de intentie is om de overlast dit jaar nog meer te voorkomen. Deze maand starten de bestrijdingswerkzaamheden. Daarvoor worden nematoden gebruikt, miniscule wormpjes die er voor zorgen dat de rupsen geen brandharen ontwikkelen.

Daarnaast gaat de gemeente het middel Xentari testen.

Dat gebeurt in april of mei op het schoolplein van de Esch en de Klimop aan de Oosterikweg. Mochten er achteraf toch processierupsen verschijnen in gemeentelijke eiken en op plekken waar de overlast groot is, dan worden die weggezogen.

Ook bestrijdt de gemeente de overlast van de eikenprocessierups door in te zetten op biodiversiteit, het maaibeleid aan te passen (gras hoog laten staan op plekken waar veel eiken bij elkaar staan), geen nieuwe eiken aan te planten en het plaatsen van waarschuwingsborden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.