Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Ootmarsum wordt autoluw, maar parkeergarage is geen optie

25 ootmarsum terras
De Markt in het centrum van Ootmarsum.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – Hoe blijft het centrum van Ootmarsum leefbaar? Onder meer door het autoluw te maken.


Dat is een van de maatregelen die is beschreven naar aanleiding van het webinar ‘Mijn (be)leefbaar Ootmarsum’ dat onlangs door de gemeente Dinkelland gehouden werd.
Hoewel de besluitvorming nog moet plaatsvinden, werd tijdens het webinar al wel het een en ander duidelijk over de veranderingen waar Ootmarsum mee te maken krijgt.

Een parkeergarage komt er in elk geval niet, is het antwoord op een vraag van een inwoner hierover. Uit onderzoek uit 2019 blijft dat er voorlopig genoeg parkeerplaatsen zijn en de nieuwe regels zorgen ervoor dat er niet meer nodig zijn. Voor de toekomst wordt een parkeergarage niet uitgesloten, maar andere, goedkopere, oplossingen hebben de voorkeur.

De parkeerschijfzone in het centrum zal verdwijnen en er wordt een nieuwe zone voor vergunninghouders ingesteld, zodat inwoners in de buurt van hun woning kunnen blijven parkeren. Daarmee wordt de binnenstad meteen autoluwer aangezien auto’s er niet veel meer te zoeken hebben.

Inwoners in het vergunninghoudersgebied mogen een vergunning aanvragen, een per adres als men niet zelf over parkeergelegenheid beschikt. Wat een parkeervergunning gaat kosten, is nog niet vastgesteld. Het kost nu 76 euro.

Er komen vijf parkeerplaatsen voor kort parkeren (15 minuten) om iets af te halen of te brengen bij ondernemers. Ook blijven er invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.

De komende tijd zal meer gehandhaafd worden op verkeersovertredingen. Nu wordt soms te lang of op verkeerde plekken geparkeerd en ook wordt soms tegen de rijrichting in gereden. Hierop zal de komende tijd meer gecontroleerd worden. Er zijn inmiddels extra BOA's aangesteld, zodat hier meer capaciteit voor is.

Alle vragen beantwoord

Tijdens het webinar konden inwoners vragen stellen en die zijn nu allemaal uitgebreid beantwoord op dinkelland.nl. Daar is het hele webinar ook nogmaals te bekijken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.