Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Nooit te jong voor trashpacker; Finn (4) helpt al mee

14 trashpacker
Finn is tot nu toe de jongste deelnemer aan de actie Trashpackers in Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Bibliotheek Oldenzaal is blij verrast met de hulp van de jonge Finn die mee wilde doen aan de Trashpackers.


Trashpackers is een actie met als doel zwerfafval opruimen om Oldenzaal zo weer schoon te maken. Bij Bibliotheek Oldenzaal kunnen inwoners opruimbenodigdheden ophalen en zo meedoen aan de actie. Een van de deelnemers is Finn van 4 jaar. Hij wil samen met zijn zusje afval rondom hun huis opruimen en kwam daarom een afvalgrijpertje lenen bij Bibliotheek Oldenzaal.

De medewerkers van de bibliotheek zijn zeer te spreken over de deelname van Finn en zien in hem een prachtig voorbeeld van een inwoner die zich wil inzetten voor zijn omgeving. En zo jong nog wel.

Alle inwoners kunnen zich – net als Finn – melden bij Bibliotheek Oldenzaal om mee te doen aan de actie Trashpackers. In de maand april kunnen ze er een grijpertje in bruikleen krijgen, samen met handschoenen en een vuilniszak. Na het schoonmaken kan het verzamelde afval bij de bibliotheek worden ingeleverd en moet de grijper retour worden gebracht.

Aanmelden kan via info@bibliotheekoldenzaal of via 0541 512516 (op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur). Wel even naam en geplande schoonmaakdatum vermelden.

::foto2::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.