Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Masterconcerten Stift Musical Encounters gratis online

14 encounters
Twintig studenten nemen deel aan het intensieve programma van Stift Musical Encounters.
Beeld: Twente FM

WEERSELO – Geen kaartverkoop voor de concerten van het muziekevenement Stift Musical Encounters. De concerten zijn namelijk gratis online bij te wonen.


Stift Musical Encounters is een begrip onder conservatoriumstudenten. Het is een zesdaags programma waarin studenten uit binnen- en buitenland een intensief programma volgen van individuele masterclasses en kamermuziek. De internationaal gerenommeerde Masters – onder leiding van Daniel Rowland – spelen samen met de studenten enkele concerten.

De eerder aangekondigde start van de kaartverkoop op 8 april is afgeblazen, aangezien de online concerten kosteloos te volgen zullen zijn voor het publiek.

Het betreffen vier concerten. Op 5 mei is er een feestelijk openingsconcert vanuit de Weerselose Stiftskerk, gevolgd door concerten op 7 en 8 mei door studenten onder leiding van de Masters. Het Slotconcert op zondagmiddag 9 mei is het gezamenlijke concert van Masters met studenten; het wordt het hoogtepunt na zes dagen lang intensief studeren door Masters en aanstormend talent.

De links naar de livestreams worden eind april gepubliceerd op de website www.stiftmusicfestival.nl.

Stift Musical Encounters is de opmaat naar het International Stift Music Festival dat van 21 tot en met 29 augustus plaatsvindt op meerdere locaties in Twente, waaronder het Stift. Het programma daarvan wordt in mei gepubliceerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.