Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Meer grenscontroles aangekondigd door Duitse politie

20200410 grens202
Controle bij de grens naar Nordhorn.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De Duitse politie heeft aangegeven meer grenscontroles uit te gaan voeren.


Daar was tot op dit moment nog niets van te merken. Wie de Duitse grens wil oversteken, heeft weinig tot geen controles gezien tot nu toe.
De Duitse politie zegt echter vanaf vandaag, woensdag, meer controles uit te gaan voeren. Nederlanders hebben een negatief testbewijs nodig om de grens over te mogen steken, ook als het alleen maar om een kort bezoek voor boodschappen gaat.

Die negatieve testen mogen maximaal 48 uur oud zijn. Dat is zeer lastig aangezien de uitslag bij niet-commerciële teststraten op zich laat wachten en de uitslagen al bijna 48 uur oud kunnen zijn als de grens overgestoken wordt.

Voor forenzen geldt dat de testen maximaal 72 uur oud mogen zijn. Dat valt ook niet mee; Nederlanders die dagelijks in Duitsland werken, moeten daardoor meerdere keren per week getest worden. Wie dat bij commerciële (en snellere) teststraten laat doen, is daarvoor telkens een behoorlijk bedrag kwijt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.