Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Noodfonds voor Oldenzaalse onderneming

34 geld loon
Geld tellen.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De gemeenteraad riep onlangs het college op om een Noodfonds in het leven te roepen ter ondersteuning van ondernemingen die tussen wal en schip raken.


Het Noodfonds biedt een financieel vangnet voor ondernemingen die als gevolg van de coronamaatregelen in een acute (financiële) noodsituatie verkeren waardoor het voortbestaan in gevaar komt.

De Oldenzaalse gemeenteraad stelde hiervoor een bedrag van € 75.000 ter beschikking. Per onderneming kan maximaal 7.500 euro uitgekeerd worden.

De spelregels zijn door het college vastgelegd in beleidsregels.

Ondernemers kunnen informatie vinden over de voorwaarden van de regeling en ondersteuning aanvragen via oldenzaal.nl/noodfonds.
Vanuit de Rijksoverheid zijn er ondersteuningsmaatregelen opgezet ter ondersteuning van ondernemers en ondernemingen die negatieve economische gevolgen ondervinden van de coronamaatregelen. In de praktijk blijkt dat er ondernemingen zijn die tussen wal en schip raken en geen of onvoldoende ondersteuning vanuit de bestaande regelingen krijgen. Gelukkig kan de gemeente Oldenzaal met dit Noodfonds de aanvragen van gedupeerde ondernemingen in behandeling nemen en ze hopelijk binnenkort al een steuntje in de rug bieden. Ondernemingen die in aanmerking willen komen voor noodsteun kunnen een beroep doen op de lokale regeling door een verzoek in te dienen. Dit kan tot en met 30 april.

Ondersteuning vanuit het Rijk
Eind februari vroegen 10 Twentse wethouders al aandacht van Minister Koolmees en Minister van ’t Wout voor ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de TOZO, TONK, TVL of andere Rijksregelingen. Niet of tenminste niet voldoende om ook hun onderneming overeind te kunnen houden. De Twentse wethouders bepleitten in hun brief een extra ondersteuningspakket van het Rijk dat door de gemeenten ingezet kan worden voor deze groep ondernemers.

Wethouder Evelien Zinkweg: “We hebben de Oldenzaalse regeling nu zo snel mogelijk in het leven geroepen. Om deze ondernemers - die het water aan de lippen staat – ook zo spoedig mogelijk ondersteuning te kunnen bieden. Onze hoop is nu vervolgens gevestigd op extra financiële steun vanuit het Rijk, want onze financiële armslag was en is niet erg groot. We kunnen normaal gesproken al nauwelijks de kosten dekken die we maken. Onze gezamenlijke oproep richting het Rijk blijft dan ook onverminderd van kracht.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.