Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Staan Twentse windmolens te dicht op bebouwing gepland?

Windmolens
windmolens
Beeld: Leon de Man

TWENTE – Vormen windmolens in de buurt van woningen een ontoelaatbaar risico voor de volksgezondheid?


Daarover is de Overijsselse VVD-fractie bezorgd naar aanleiding van een noodkreet van een groep artsen in de Telegraaf. De artsen vinden het onverstandig om windturbines dichtbij woonwijken te plaatsen, omdat een gedegen onderzoek naar de mogelijke gevolgen ontbreekt.

Het is nu niet precies duidelijk welke afstandsregels gelden. In de RES Twente staat bijvoorbeeld dat de ‘minimale afstand van een windmolen of windturbine tot een woning of andere hindergevoelige objecten wordt bepaald door de toelaatbaarheid van de effecten op het gebied van geluid, slagschaduw en externe veiligheid.’

Een letterlijke afstand wordt dus niet genoemd.
::volgendepagina::
Omdat de VVD-fractie benieuwd is welke afstandsregels gelden in Overijssel, heeft zij het college gevraagd of de Overijsselse verordening vaste afstandsregels tussen stad- en dorpsranden enerzijds en de eventuele te plaatsen windmolens en of aanleg zonneparken anderzijds kent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.