Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Kruisweg voor jeugd in andere stijl: 'Ik ga het vertalen naar deze tijd'

Bert20 Huitink
Pastor Bert Huitink in de Maria kapel in Geesteren
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN – Pastoor Huitink van de Pancratiusparochie Tubbergen gaat vanavond, op goede vrijdag, in de pastorietuin in Langeveen de kruisweg met jongeren bewandelen. Maar, hij gaat niet het verhaal van Jezus vertellen. “Ik ga het vertalen naar deze tijd.”


De pastoor gaat het verhaal van een jongen die gepest wordt vertellen. Het is een jonge jongen, die ook een naam krijgt en in de schoenen van Jezus stapt. Met dit verhaal loopt hij met de jongeren langs de veertien kruiswegstaties: “Ik ga het vertalen in deze tijd.”

Het zoeken naar zingeving

Waarom hij dit op zo’n manier doet? “Mensen zoeken, als het om geloof gaat, ook een zingeving bij zichzelf. Dat vinden ze belangrijk. Je moet er iets mee kunnen in je leven, een plekje kunnen geven. Op deze manier probeer ik dat ook mee te geven aan jongeren, door het te vertalen naar hun leven,” aldus Huitink.

'Ieder mens draagt een kruis mee'

Huitink vindt je eigen leven herkennen tijdens het lopen van de kruisweg erg mooi: "De kruisweg van Jezus is ook onze kruisweg. Ieder mens draagt een kruis met zich mee; ieder mens heeft het niet altijd makkelijk in zijn leven. Dus, wij kunnen ons ook herkennen in de kruisweg die wij vanmiddag lopen. Wij herkenen ons eigen leven erin. Dat is heel mooi."

Het interview live op de radio is hier te beluisteren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.