Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Speelsters FC Twente zoeken voetbalmeisjes

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Profvoetbalsters van FC Twente zetten zich ook dit jaar weer in om samen met voetballende meisjes geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten.


De actie Team La League wordt afgesloten met een feestelijke finaledag op 13 juni waar deelnemers de kans krijgen om met speelsters van FC Twente een balletje te trappen en hun voetbaltalent te laten zien.

Meisjes - en dit jaar voor het eerst ook jongens - in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar kunnen zich online aanmelden op teamlaleague.nl.

Met Team La League wil initiatiefnemer Plan International zoveel mogelijk meiden laten voet­ballen, want voetbal maakt meisjes sterk! Niet alleen in Nederland, maar ook in Latijns-Amerika waar voetbal helpt om ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. Het doel is dat clubs en voetbalmeiden en -jongens hier, samen geld ophalen voor meidenvoetbalprojecten daar.

Naast FC Twente zijn de deelnemende clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen ADO Den Haag, Excelsior, PEC Zwolle, sc Heerenveen en VV Alkmaar. Zij zullen zich inzetten om zoveel mogelijk meisjes aan hun club te binden en op die manier zo veel mogelijk geld op te halen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.