Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Tierpark Nordhorn gewoon geopend ondanks hoge incidentiewaarde

12 tierpark
Sikahertjes voeren in Tierpark Nordhorn.
Beeld: Twente FM

NORDHORN – Tierpark Nordhorn mag voorlopig gewoon open blijven voor publiek, ondanks dat het aantal besmettingen eigenlijk te hoog is.


Oorspronkelijk werd gezegd dat winkels en attracties moesten sluiten bij een te hoge ‘Inzidenzwert’ (het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in zeven dagen), maar dat is enigszins bijgesteld.

In Niedersachsen zijn vanaf maandag nieuwe maatregelen van kracht, maar er is besloten om dierentuinen open te houden.

“We zijn opgelucht en blij dat de minister-president van het Bundesland het oordeel van de rechter in acht neemt en dierentuinen open laat,” reageert dierentuindirecteur Nils Kramer. “Dierentuinen kunnen kinderen eindelijk weer wat afleiding en vermaakt bieden in coronatijden.”

Een bezoek aan een dierentuin is immers niets anders dan een wandeling in de frisse lucht, stellen ze bij Tierpark Nordhorn. Bovendien doen ze er alles aan om coronaproof te zijn: minder bezoekers, meer afstand, strengere hygiëneregels en mondmaskers in alle afgesloten ruimtes.

Over het resultaat van de maatregelen is directeur Kramer zeer tevreden. 'Zijn' dierentuin is daardoor immers gewoon open: “Het is gewoon prachtig om te zien hoe blij bezoekers – kinderen helemaal – worden van een bezoek aan de dierentuin.”

Tickets reserveren

Wie Tierpark Nordhorn wil bezoeken, moet een dag van tevoren online reserveren. Dat is mogelijk via https://shop.tierpark-nordhorn.de.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.