Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Boeskool is Lös gaat voor feestprogramma ondanks corona-onzekerheden

Boeskool
Boeskool geopend met Boeskool in Concert
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Volop onzekerheden, maar de organisatie van de Boeskool is Lös gaat ervan uit dat hun 50ste editie deze zomer gewoon door kan gaan.


Eigenlijk zou de 50ste editie vorig jaar al gevierd worden, maar dat kon niet doorgaan. Alle festiviteiten zijn dus een jaar opgeschoven. Of het dit jaar wel doorgang kan vinden, is nog onzeker, maar de organisatie gaat er vooralsnog vanuit van wel.

De draaiboeken zijn in elk geval uit de kast gehaald en de artiesten zijn geboekt. De organisatie is al volop in overleg met de veiligheidsregio Twente.

Als alle plannen kunnen doorgaan, gaat de Boeskool is Lös worden gevierd van dinsdag 10 augustus tot en met zaterdag 14 augustus.

Eigenlijk was het de bedoeling om tijdens de jubileumeditie ook de zondag nog bij het programma te betrekken, maar dat staat op losse schroeven omdat het nog volstrekt onduidelijk is aan welke coronaregels het evenement zich in augustus moet houden. De gebruikelijk dinsdag tot en met zaterdag moet lukken, hoopt de organisatie. “De voorbereidingen zijn in volle gang. Hetzij anders dan normaal, maar we gaan er samen voor,” aldus de organisatie.

Eerste artiesten bekend

De eerste artiesten zijn al bekend. Op de dinsdag krijgt harmonie St. Joseph medewerking van René van Kooten, Emma Boertien en Claudia Patacca. Op de Young Power-woensdag treden The Euro’s, Emma Heesters en Rolf Sanchez op. Op donderdagavond staan Big Fun Showband, Paul Elstak en QMusic the Party geprogrammeerd. Op de Hollandse vrijdag is er muziek van 5xEshuis, Stef Ekkel, René Leblanc, Quido van de Graaf, Frank van Etten en René Karst. Het programma van de zaterdag is nog niet bekendgemaakt; dat is nog even een verrassing.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.