Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

CDA Dinkelland: ‘Hadden werkzaamheden tussen Weerselo en Oldenzaal in fasen gekund?'

Wegwerkzaamheden
Wegwerkzaamheden in Weerselo
Beeld: Twente FM

ROSSUM – Had het groot onderhoud op de weg tussen Weerselo in Oldenzaal misschien in fasen gekund? Zodat de overlast dan minder zijn geweest?


Dat vraagt het CDA Dinkelland in een brief aan het college van B&W van Dinkelland. “Bij het nut en noodzaak van het onderhoud zetten wij geen vraagtekens, maar wel bij de fasering en het ervaren van overlast,” aldus CDA-raadslid Marc Smellink.

Het is echter de provincie die het onderhoud uitvoert aan de N343 en N736. Door de werkzaamheden moeten automobilisten wekenlang gebruikmaken van een flinke omleiding.

De fractie wil van het Dinkellandse college weten of er verbeteringen mogelijk zijn.
De fractie vraagt zich bijvoorbeeld af of de fasering en communicatie in de toekomst kan worden verbeterd.

Een concreet voorbeeld is dat de omleidingsroutes niet gepubliceerd zijn.
"Door zo veel mogelijk en duidelijk te communiceren wordt overlast voor automobilisten en aanwonenden van routes voor sluipverkeer voorkomen’’, aldus Smellink.

De fractie wil ook weer weten over de planning. “De planning van de werkzaamheden is gedurende het project gewijzigd, waardoor de N343 en N736 gelijktijdig volledig afgesloten zijn,” legt Smellink uit. “Waarom is de planning aangepast en wordt gekozen voor het volledig afsluiten van deze belangrijke wegen?”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.