Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Eerste steenlegging Nutsschool

12 nutsschool
Rob Christenhusz en Gé Koedijk legden samen de eerste steen van de nieuwe Nutsschool.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De eerst steen van de nieuwe Nutsbasisschool in Oldenzaal is gelegd.


Dat gebeurde door wethouder Rob Christenhusz en directeur Gé Koedijk van de Nutsschool. De steenlegging was een symbolisch moment: nu wordt begonnen met de afbouw van de school. “Ook gaan we goed zien hoe het eruit komt te zien. Een prachtig modern en duurzaam gebouw dat een aanwinst is voor onze stad,” aldus Christenhusz.

Op de oude locatie van de Nutsschool aan de Hengelosestraat wordt een volledig nieuwe school gebouwd.

De school wordt duurzaam gebouwd door gebruik te maken van houten constructieve elementen, de installatie van een warmtepomp en het plaatsen van 350 zonnepanelen op het dak van de school. Verder wordt het dak afgewerkt met mossedum.

Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met de multifunctionaliteit van de school.

Veranderingen

De grootste verandering ten opzichte van het oude schoolgebouw zijn de twee bouwlagen. De lessen worden beneden gegeven en boven komen de technische ruimte, twee kantoren en ruimtes waar leerlingen zelfstandig kunnen werken.

Door de twee bouwlagen wordt de school compacter waardoor de leerkrachten beter zicht hebben op de leerlingen. Daarnaast ontstaat er hierdoor een speelplek voor de kinderen achter de school.
Ook komt in de nieuwe school een gemeenschappelijke ruimte waar een groot speellokaal aan vast gekoppeld wordt, zodat de Nutsschool daarmee tevens een buurtfunctie kan krijgen.

Oplevering nieuwe school

De school wordt naar verwachting begin augustus opgeleverd. Het streven is om met ingang van het nieuwe schooljaar (2021-2022) de school in gebruik te nemen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.