Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Ronde Overijssel koerst af op 1 mei

05 06 2017 ronde2
Ronde van Overijssel
Beeld: Twente FM

TWENTE - De organisatie van de Ronde van Overijssel koerst af op zaterdag 1 mei als datum voor de wielerklassieker.


De organisatie heeft goede hoop dat ze dan de wielerwedstrijd kunnen houden. Dat gaat wel zonder publiek en randactiviteiten gebeuren.
De route gaat over het vertrouwde parcours van 200 kilometer waarbij ook een deel van Twente wordt aangedaan.

Het plan om de wedstrijd op 1 mei te houden, wordt gesteund door de KNWU, de Koninklijke Nederlandse Wielerunie.

De plannen zijn al in vergevorderd stadium, maar of er daadwerkelijk gekoerst gaat worden, is toch nog onzeker, geeft de organisatie aan. "Eigenlijk blijft het koffiedik kijken. Niemand weet welke coronamaatregelen er tegen die tijd zijn," stelt voorzitter Michiel Vincent.

Voor de organisatie was het in elk geval goed om te horen dat de betrokken overheden positief zijn over de plannen. "Zij houden begrijpelijk ook de nodige slagen om de arm. Wij gaan voor een coronaproof editie, zonder publiek bij de start en finish of langs het parcours. Daarom wordt de ronde live uitgezonden op TV. We concentreren we ons echt alleen op de wedstrijd. Uiteindelijk staat bij elke wielerkoers de veiligheid en gezondheid op de eerste plek, en in deze tijd zeker.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.