Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - FC Twente speelde vrijdagavond in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen.

Beide ploegen wisten in de 90 minuten en de zeven minuten extra speeltijd niet te scoren. Het bleef bij 0-0. Bochniewicz van Heerenveen liep in de wedstrijd tegen een gele kaart op.
Een bij vlagen prima combinerend FC Twente heeft zich vrijdagavond niet beloond met een driepunter in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Met twee ballen op de paal en twee van de doellijn gehaald bleef het 0-0.

FC Twente begon met Brama en Ilic in de basis, Roemeratoe en Danilo begonnen op de bank. De ploeg van trainer Ron Jans speelde een puike eerste helft, maar vergat te scoren. Dumic miste een kopkans, Bosch en Narsingh schoten over en Menig voorlangs. Op het halve uur leek Twente wel te gaan scoren, maar Van Hecke redde op de doellijn op een inzet van Narsingh. Niet veel later tikte Bosch de bal op de paal uit een pass van Menig.

Op het eind van de eerste helft viel de goed spelende Brama geblesseerd uit en was Roemeratoe zijn vervanger. In de tweede helft verprutste Narsingh de eerste kans, waarna de volgende kans zowaar voor Heerenveen was. De Jong kwam vrij voor de keeper uit een pass van Joey Veerman, maar schoot recht op doelman Drommel af.

Aan de andere kant was Bosch dichtbij een goal, maar linksback Kaib schoot zijn keeper te hulp. Heerenveen werd voor de tweede keer gevaarlijk met een schot van Veerman, maar Drommel redde. Dumic kopte nog een keer naast en het slotakkoord was voor Menig die in de 91e minuut leek te gaan scoren, maar zijn boogbal eindigde tegen de paal en van Twente was er niemand om de rebound te benutten.

De blessure van Brama lijkt mee te vallen. Na afloop klaagde de aanvoerder over zijn kuit. Maar hij zei ook dat hij blij was dat hij niet was opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Dan had hij wat langer de tijd om te herstellen voor de volgende wedstrijd, na de interlandbreak, thuis tegen Vitesse.