Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Blog: 2e Kamerverkiezingen in Twente

Verkiezingen
Verkiezingen Stembiljet
Beeld: Twente FM

Hoe verlopen de Tweede Kamerverkiezingen in onze regio? Twente FM houdt op 'stemdag' 17 maart (en de dag erna) een blog bij. Het blog is gesloten. Lees verder op Twentefm.nl 15.00 uur:


Jan Brok was vannacht in Deventer en vierde, coronaproof, het succes van de Boer Burger Beweging. Brok hoopt op een tweede zetel. Hij wijt het succes aan het CDA die de boeren vergeet aldus Brok op Twente FM. Luister hier verder.
13.50 uur:
Yvonne Bijenhof uit Almelo, als 48e geplaatst op de lijst van de VVD, sluit een zetel in de kamer niet uit. Luister hier verder.

13.00 uur:
De BoerBurgerbeweging arriveert in stijl op het Binnenhof in Den Haag, namelijk per trekker. Lijsttrekker Caroline van der Plas stapt uit de trekker en staat de pers te woord die volop belangstelling toont voor de partij die een zetel wist te behalen. De partij behaalde vooral veel stemmen in het noorden en oosten van het land, in plattelandsgemeenten zoals Tubbergen en Raalte.



0.15 uur:
VVD de grootste in Losser. Lees verder.

0.00 uur:
Tubbergen is de eerste met het stemmentellen in Twente. Het CDA, traditioneel groot in Tubbergen, verliest zes procent maar blijft de grootste. Profiteert De Boer Burger Beweging van dit verlies? De partij kreeg namelijk zes procent van de stemmen in Tubbergen.

22.40 uur:
Mark Smellink verwacht met het tellen van de briefstemmers het resultaat van het CDA beter wordt ondanks verlies in de exit-poll. Luister hier terug.

22.15 uur:
Johan Almekinders JA 21 uit Lonneker over drie zetels in de exit-poll. Luister hier terug.

21.55 uur:
Noortje Haarman over de exit-poll winst van de VVD. Haarman sluit een toekomst in Den Haag niet uit. Luister hier terug.

21.45 uur:
Jaimi van Essen heeft "een flesje champagne ontkurkt" na het bekend maken van de exit-pol op woensdagavond. de D66 zou 27 zetels kijken in de poll. Luister hier.

21.25 uur:
Colin Kok uit Wierden teleurgesteld over verlies Groen Links in exit-poll. Luister hier.

21.15 uur:
Thomas van der Meer uit Enschede opgetogen over resultaat in de exit-poll van VOLT. Luister hier.

20.25 uur:
Verslaggever Mike Schipper is in stemlokaal Glane. Luister hier zijn bijdrage.

19.30 uur:
Verslaggever Mike Schipper is voor Twente FM een kijkje gaan nemen bij Erve Boerrigter. Luister hier zijn bijdrage.

19.10 uur:
Drukte bij het gemeentehuis in Denekamp woensdagavond. Lees hier verder.

19.00 uur:
In de gemeente Wierden hebben tot nu toe 10.500 mensen hun stem uitgebracht.

18:30 uur:
Wethouder Anja Prins en coördinator Tijn Tempel zien drukke opkomst bij stem locatie Sporthal de Fakkel in Losser. In deze videoreportage vertellen ze hierover.

18.00 uur:
In Oldenzaal zijn tot nu toe 12.733 stemmen uitgebracht. Dat is inclusief de vroegstemmen en de briefstemmen die tot vandaag zijn binnengekomen. De opkomst is nu 50,9 procent.

17.30 uur:
Veel Lossenaren brachten vandaag, woensdag 17 maart, hun stem uit in sporthal De Fakkel. Voor velen was het de eerste keer dat ze de sporthal van binnen zagen. Kijk hier verder.

14.30 uur:
Het stembureau in Denekamp wordt ontzettend druk bezocht, vertelt voorzitter van het stembureau Anita ten Dam in een audioreportage die te horen is op de radio.

14.15 uur:
Ongeveer 4500 briefstemmen van 70-plussers zijn tot woensdagmorgen binnengekomen bij de gemeente Almelo. "Iets meer dan 5 procent daarvan was eerst ongeldig doordat de stempas in dezelfde enveloppe was gestopt als het stem biljet," vertelt Rudy van de Linde, coördinator van de verkiezingen in Almelo.

13.20 uur:
Terwijl de volwassen burgemeesters overal oproepen om vooral te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, is de gemeente Tubbergen een burgemeester rijker die nog te jong is om te gaan stemmen. Mats Nijhuis is officieel benoemd tot kinderburgemeester. Lees hier meer.

13.00 uur:
Emma de Nooij en Nine ter Hofstede uit Oldenzaal proberen al wekenlang jongeren uit de gemeente Oldenzaal warm te maken voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vandaag is hun laatste actiedag. Helaas mogen ze zelf nog niet stemmen, zien we in deze videoreportage van Twente FM.

12.00 uur:
In Oldenzaal zijn 7822 stemmen binnen. Dat maakt de opkomst 31,3 procent. De briefstemmers en vroegstemmers tellen mee in deze tussenstad.

11.40 uur:
Rijen voor het stembureau in het gemeentehuis in Denekamp, maar de wachttijd lijkt langer dan hij daadwerkelijk duurt.
::foto3::
11.10 uur:
Burgemeester John Joosten van Dinkelland stelt voor de 'drive-thru' in Denekamp ook eens te proberen.
Beluister hier het radiointerview met burgemeester Joosten.

10.20 uur:
Burgemeester Kroon van Losser brengt haar stem uit in het Lossers Hoes en roept de inwoners op om ook te gaan stemmen.
::foto2::

09.25 uur:
Het Hokjes Hoppen door de jeugdraad Oldenzaal is begonnen. Luister hier de bijdrage van Emma de Nooij vanuit het gemeentehuis Oldenzaal.

8.20 uur:
Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo: "Er zijn 34 stembureaus in Almelo met vele vrijwilligers".
Beluister hier het radiointerview met burgemeester Gerritsen.

7.50 uur:
Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal verwacht een hogere opkomst en roept via facebook op om dat te bewerkstelligen. "Laat je stem niet verloren gaan en ga stemmen."
Beluister hier het radiointerview met burgemeester Welman.

7.30 uur:
De Stembureaus in Twente zijn rond 7.30 geopend. Er kan tot 21.00 uur worden gestemd. Er wordt aangeraden vooral in de stille uurtje overdag te komen stemmen vanwege coronamaatregelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.