Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oproep aan jongeren Oldenzaal: stem!

11 21 oldenzaal hokjeshoppen
Nine ter Hofstede en Emma de Nooij voor campagne hokjes hoppen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Elke stem telt! Dat is het motto van Emma de Nooij en Nine ter Hofstede uit Oldenzaal. Al wekenlang proberen ze jongeren uit de gemeente Oldenzaal warm te maken voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Laatste actiedag

Met hun anderhalve meter lange rode potlood zijn ze inmiddels een bekende verschijning in de Boeskoolstad. Vandaag is de laatste actiedag. En die begint al vroeg voor de voorzitter en de secretaris van de Jeugdraad Oldenzaal.

Hokjes hoppen

Hun campagne heet ‘Hokjes hoppen’en voor De Nooij en Ter Hofstede duidt dat vooral op hét hokje van vandaag, het stemhokje. Ze hoppen samen met jongeren naar de stemhokjes, zitten aan tafel bij jongeren. Kortom, ze hoppen heel Oldenzaal door. “Het is niet moeilijk om te gaan stemmen”, vertellen ze. “Maar vaak vinden jongeren de drempel toch hoog. Het is zo officieel, en Den Haag vinden ze ver. Maar ook de stem van de Twentse jongeren moet gehoord worden.”

Zelf stemmen ze niet...

Saillant detail: de meiden zijn zelf nog maar 17; stemmen mogen ze pas vanaf volgend jaar!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.