Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Duizendste zonnepaneel op het dak van Kringloopbedrijf De Beurs

21031620 Duizendste20zonnepaneel20op20het20dak20van20 Kringloopbedrijf20 De20 Beurs
Duizendste zonnepaneel geplaast
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In Oldenzaal is het duizendste zonnepaneel geplaatst op het dak van kringloopbedrijf De Beurs.


Hiermee wekt De Beurs nu zelf groene stroom op, net als veel andere gemeentelijke gebouwen in Oldenzaal. De plaatsing van zonnepanelen is onderdeel van de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed in Oldenzaal.

Het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van De Beurs is december vorig jaar afgerond.

Hierbij wordt circa 45.000 kWh, 50 procent van het totale elektraverbruik, nu zelf opgewekt.

Peter Wilderink, directeur De Beurs vertelt: “Zonnepanelen op het dak van een kringloopwinkel, dat past natuurlijk heel erg goed! Wij zijn per definitie bezig met het milieu, maar met de zonnepanelen wekken we nu zelf duurzame energie op en besparen we aanzienlijk op onze energiekosten. Een mooie stap in onze duurzame ambities waar we erg blij mee zijn."

Verduurzaming maatschappelijk vastgoed De Beurs is niet het enige pand dat is verduurzaamd.

De laatste jaren heeft bij onder meer Stadstheater de Bond, het stadhuis, de gemeentewerf, de Werkwijzer en het afvalbrengpunt al een verduurzamingsslag plaatsgevonden.
“Stap voor stap werken we aan de verduurzaming van ons maatschappelijk vastgoed. Hierbij kijken we naast zonnepanelen naar warmtepompen, slimme regelingen, ledverlichting, het vervangen van daken en meer. We voeren deze werkzaamheden zoveel mogelijk uit op natuurlijke momenten”, aldus Evelien Zinkweg-Ankone, wethouder Duurzaamheid.

Routekaart

De gemeente is bezig met een routekaart voor de komende jaren om te kijken voor welke panden een verduurzamingsslag in de toekomst ook haalbaar is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.