Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Wielrenners OWC weer in groepstraining

Sport wielrennen
sport wielrennen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De wielrenners van OWC zijn weer gezamenlijk in training.


De komende weken moet het groepsgevoel verder worden opgebouwd, zo meldt Lars de Bot van OWC. Renners onder de 27 jaar mogen weer als een klein peloton de weg op. Lars de Bot van OWC was verheugd na de eerste gezamenlijke rondjes op de Herman Siers Wielerbaan van OWC.

“Na maandenlang alleen tegen de wind in stoempen konden we eindelijk weer elkaars gezelschap opzoeken. Uiteraard volgens de regels, dus nog wel op een afgesloten clubparcours. In de tussentijd heeft iedereen op zijn eigen manier de winter overleefd. Er heerste direct een goede sfeer. Iedereen stond te springen om elkaar weer te spreken en om elkaar lekker aan ‘gort’ te rijden. Je voelde bij iedereen dat er opluchting is, dat dit eindelijk weer mogelijk is. Na vijf rondes warm rijden, tien rondes sprintoefeningen en vijf rondes ploegentijdrit (in kleine groepjes) was het dan zover… dertig minuten lang KOERS! Dat waar iedereen maanden op wachtte, de eerste onderlinge krachtmeting. Het enige wat nog miste waren andere ploegen en een rugnummer.’’

De komende weken zal de training weer wekelijks plaatsvinden. “Zo kan het groepsgevoel weer verder worden opgebouwd, kunnen we gezamenlijk werken aan vorm en kunnen we dan hopelijk dit seizoen nog eens écht gaan koersen. En tot die tijd is iedereen blij dat in ieder geval dít weer mogelijk is”, aldus De Bot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.