Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Zwembad Kuiperberg in Ootmarsum opent op eerste lentedag

10 kuiperberg
Zwembad de Kuiperberg.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – Zwembad de Kuiperberg opent al op zondag 21 maart, de eerste officiële lentedag.


Dat is eerder dan gebruikelijk. Het bad is vanaf dan beschikbaar voor recreatieve zwemmers. Ook is het voor sportverenigingen mogelijk om het zwembad af te huren.
De binnenzwembaden zijn voorlopig nog gesloten vanwege coronaregels, maar buiten sporten, en dus ook zwemmen, mag wel.

Dus heeft zwembad Kuiperberg besloten de verwarming van het 25-meterbad op 22 graden te zetten, om baantjeszwemmers te kunnen verwelkomen.
"We zien dat er behoefte is om te zwemmen", legt wethouder Benno Brand uit. "Daarom openen we de Kuiperberg eerder dan gewoonlijk. En wat is nu een mooiere dag om dat te doen, dan op de eerste lentedag? We kijken ernaar uit om onze vaste zwemmers weer te begroeten en ieder ander die het ook aandurft een frisse duik te nemen, is van harte welkom."

Reserveren

Vanwege coronaregels moet er wel gereserveerd worden. Reserveren gaat in tijdsblokken van 45 minuten en kan via www.zwembadootmarsum.nl of via de receptie van Dorper Esch, [email protected], telefoon 0541 355350.
Verder zijn de douches gesloten, maar kan er wel gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en het toilet.

Zwembad afhuren voor verenigingen

De gemeente wil ook sportverenigingen de gelegenheid geven om in het 25-meterbad te trainen.
"Dat geldt natuurlijk voor zwemverenigingen, maar ook voor alle andere sporten", legt Brand uit. "Bijvoorbeeld verenigingen die zaalsport aanbieden, waarvan de leden alvast conditie willen opbouwen. Sportverenigingen die eens op een andere manier sportief bezig willen zijn, zijn van harte welkom. Samen buiten zwemmen kan bovendien ook een leuk alternatief zijn voor een teamuitje, dat in deze tijd ook lastig te organiseren is."

Sportverenigingen die interesse hebben of meer informatie willen, kunnen hiervoor contact opnemen met sportcomplex Dorper Esch via: via [email protected] of 0541 355350.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.