Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twente FM brengt ook eerbetoon aan Golden Earring's George Kooymans

1620dj20jordy20goorman
DJ Jordy Goorman vanuit zijn studio.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Ook Twente FM brengt vanmiddag een eerbetoon aan George Kooymans.


Door het hele land is om 17.15 uur het nummer Radar Love van de Golden Earring te horen als eerbetoon aan de gitarist en medeoprichter van de band. Twente FM doet natuurlijk ook mee aan de actie. DJ Jordy Goorman start het nummer om 17.15 uur in tijdens radioshow Twente komt Thuis.

Ik ben groot bewonderaar van the Golden Earring en werk graag mee aan deze actie. Zo’n eerbetoon heeft Kooymans zeker verdiend," aldus de Twente FM-dj.

Kooymans wordt vandaag 73 jaar. Onlangs werd bekend dat hij lijdt aan de spierziekte ALS. Hij kan daardoor niet meer optreden en dat betekent het einde van de optredens van Golding Earring; de band wil niet zonder Kooymans verder gaan.
::volgendepagina::
Fans van the Golden Earring bedachten een plan om zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd te laten luisteren naar Radar Love als eerbetoon aan Kooymans. Het resultaat: radiozenders in het hele land zenden Radar Love op 11 maart om 17.15 uur uit.

Ook wordt het gespeeld op tal van beiaards, carillons en zelfs draaiorgels. Stadsbeiaardier Esther Schopman laat het nummer horen op het stadscarillon van Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.