Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Wordt Oldenzaal ‘Age Friendly Cultural City’ 2021?

10 twentszilver
Seije en Jan zingen samen in het Kwiekcafé, onderdeel van het project Kwiekmakers dat nu kans op een
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Oldenzaal maakt kans op de titel ‘Age Friendly Cultural City’.


Dat komt door het project Twents Zilver, Kwiek met Kunst. Dat is een initiatief van Kaliber Kunstenschool, gemeente Oldenzaal en stichting Fit-ART. Hierbij helpen zogenoemde Kwiekmakers kwetsbare ouderen een nieuw doel te vinden, te inspireren en te verbinden middels kunst en cultuur.

Age Friendly Cultural Cities’ betreft het programma van het Fonds voor Cultuurparticipatie waarin steden en gemeenten worden gestimuleerd om de actieve cultuurparticipatie voor ouderen te verbeteren en te stimuleren.

De Age Friendly Cultural City-jury heeft het Oldenzaalse project een aantal positief-kritische vragen gesteld, onder het voorzitterschap van Hedy d’Ancona.

Wethouders Alida Renkema (cultuur) en Rob Christenhusz (zorg en welzijn) van Oldenzaal waren krachtig in hun antwoorden dat Oldenzaal kunst en cultuur – naast sport en bewegen - hoog op de agenda zet als belangrijk middel in het sociaal domein.

Het doel van Twents Zilver is om ouderen aan te zetten tot cultuurparticipatie. Samen creëren geeft de kracht van plezier, houdt het brein lenig, verbreedt de horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin aan én in de dag.

www.twentszilver.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.