Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse medewerkers metalektro vrijdag in staking

Gas reductor 2755544 1920
Lassen
Beeld: Twente FM

TWENTE – Medewerkers van metalektro-bedrijven in de regio Hengelo-Almelo gaan vrijdag in staking.


Ze staken om hun eisen kracht bij te zetten in het cao-conflict dat nu al een maanden duurt. Agnes van der Schuur, bestuurder FNV Metaal legt uit: “Werkgevers laten al die tijd niks van zich horen, terwijl het enige wat medewerkers vragen een eerlijke en moderne cao is. Door de opstelling van de werkgevers voelen ze zich totaal niet serieus genomen.”

Bij het FBK Stadion in Hengelo richt FNV een staakstraat in, waar de stakers zich coronaproof in kunnen schrijven.

Medewerkers van onder meer Thales en Eaton in Hengelo en Benchmark in Almelo staken mee. De stakingen zijn onderdeel van een landelijke stakingsestafette die in januari begon. Eerder werd in Overijssel al in Zwolle en Deventer gestaakt. In het hele land zijn tot nu toe al meer dan tweehonderd bedrijven geraakt door de stakingen.

De werknemers willen een loonsverhoging die hoger is dan de huidige aangeboden 2,25 procent over 2 jaar.

Ook is er geen overeenstemming over maatregelen voor een betere werk-privébalans en voor eerder stoppen met werken. FNV en CNV willen ook meer zekerheid voor flexwerkers, bijvoorbeeld door ze na een jaar een vast contract te geven. En voor jongeren willen de vakbonden dat de salarisschaal op leeftijd verdwijnt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.