Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twente viert Pannenkoekdag mee op 19 maart

10 pannenkoekdagg
Een potje boter-kaas-en-eieren op de ramen tijdens Nationale Pannenkoekdag.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Verschillende scholen in Twente doen binnenkort mee aan de Nationale Pannenkoekdag.


De Kingschool in Denekamp en de Brede School in Overdinkel zijn onder meer van de partij op Nationale Pannenkoekdag vrijdag 19 maart. Normaal gesproken zouden leerlingen pannenkoeken gaan serveren in verzorgingshuizen en voor de feestelijke aankleding zorgen, maar dat gaat dit jaar anders.

De koks van oudereninstellingen bakken de pannenkoeken en de leerlingen zorgen voor coronaveilige, activiteiten. Elke school bedenkt zelf een programma.
De leerlingen van de Kingschool in Denekamp bijvoorbeeld, gaan ouderen van de Dokter Eekmanhof trakteren op zang en dans in de buitenlucht.
Leerlingen van OBS Weemewereld in Vriezenveen dagen de bewoners van De Weemelanden uit met een spelletje boter-kaas-eieren op de ramen.

In Markelo krijgen ouderen een voorstelling te zien.

De Twentse deelnemende scholen zijn Brede School Overdinkel, Dr. ML Kingsshool in Denekamp, Dr. Herderscheeschool in Almelo, basisschool de Peppel in Nivjerdal, ISK Stedelijk Lyceum in Enschede, OBS Weemewereld in Vriezenveen, de Beatrixschool in Rijssen en basisschool de Zwaluw in Markelo en basisschool Markelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.