Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Tierpark Nordhorn na vier maanden weer open voor publiek

09 tierpark
De dierentuin in Nordhorn is vanaf 8 maart weer open.
Beeld: Twente FM

NORDHORN – Tierpark Nordhorn mag maandag de deuren weer openen voor publiek.


Vier maanden lang was de dierentuin gesloten maar doordat de ‘7-Tageinzidenz’ (het aantal coronagevallen per 100.000 inwoners per week) onder de honderd is gezakt, mag het park weer open.

De dierentuin moet zich wel aan allerlei regels houden.

Zo moet er van tevoren online een ticket worden gereserveerd – jaarkaarthouders ook – en moeten ze beslissen op welk moment ze de dierentuin willen bezoeken.

1500 in de ochtend en 1500 in de middag. Bezoekers moeten op de website een formulier downloaden, de gezondheidsvragen beantwoorden en die laten zien aan de kassa. Dan nog handen desinfecteren bij binnenkomst en dan kan het uitje pas beginnen.

“We zijn ontzettend blij dat we eindelijk weer gasten in de dierentuin mogen ontvangen,” aldus directeur Nils Kramer. “We kunnen de gasten eindelijk weer een leuke dag laten beleven.”

Voor jaarkaarthouders is er een extraatje. “Omdat zij een ontzettend belangrijke steun zijn gebleken voor de dierentuin,” aldus Kramer. “Niet alleen financieel maar ook moreel. Bovendien konden zij hun kaart maar beperkt gebruiken het afgelopen jaar. Daarom krijgen ze een speciale aanbieding van ons: als ze hun kaart opnieuw willen verlengen, kost dat geen 99 euro maar 92 euro. Bovendien krijgen ze een speciaal kaarthoudersspeldje.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.