Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

‘t Laerhuys wordt Nije Hoeve

09 nijehoeve
De Nije Hoeve in aanbouw.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De Twentse Nije Stichting werkt momenteel druk aan de bouw van het nieuwe psychosociaal oncologisch centrum.


Het voormalige ’t Laerhuys op het Gezondheidspark aan de Bruinsweg in Hengelo wordt omgebouwd tot de Nije Hoeve; een herberg voor iedereen die geraakt is door kanker.
Het werk van de toekomstige Nije Hoeve moet dit jaar af.

“Want kanker wacht niet”, aldus Debby Nijenhuis van de Nije Stichting. “Dat is ons ten tijde van corona nog duidelijker geworden: de veilige hoeve moet een warme herberg zijn voor mensen die informele hulp nodig hebben. Maar de stichting zelf heeft ook dringend hulp nodig en zoekt noabers en sponsoren.”

Op 13 maart is het precies 13 jaar geleden dat de Nije Stichting werd opgericht, voor meer kwaliteit tijdens kanker.

Wat begon met een verwendag voor vierhonderd vrouwen met kanker in Almelo, groeide uit tot een psychosociaal oncologisch centrum voor iedereen in Twente.

Veel behoefte aan

Dat er grote behoefte is aan hulp na(ast) kanker blijkt dagelijks volgens Nijenhuis: “Nu, tijdens corona, hebben mensen ons extra hard nodig. Gelukkig hebben wij voldoende mogelijkheden voor een-op-een-gesprekken en zijn wij goed bereikbaar per telefoon, mail, WhatsApp en videobellen. Daarnaast zijn wij een samenwerking met MST aangegaan, wat geresulteerd heeft in steunpunten in Haaksbergen, Enschede en Oldenzaal. En medio 2021 zullen wij ons ook aansluiten bij het Gezondheidscentrum Overdinkel.”

Veel samenwerkingen

Ook met ZGT is er een samenwerking en in ZGT Almelo zit sinds 2018 het Alma Inloopershuis. Het Alma Inloopershuis is, net als De Nije Stichting, aangesloten bij de IPSO en zij werken samen aan meer kwaliteit van leven voor iedereen die geraakt is door kanker.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.