Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Fonds stelt ton beschikbaar voor cultuurmakers

09 orkest
Orkest.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Cultuurmakers in onze regio kunnen zich inschrijven voor het Cultuurmakersinitiatief.


Dat is een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. Van alle aanvragen krijgen vijf de kans hun plan te presenteren en uiteindelijk wordt een initiatief beloond. De bijdrage bedraagt maximaal 100.000 euro.
Het winnende initiatief dient bij voorkeur in 2021 op een locatie in de natuur binnen de provincie te worden uitgevoerd.

De plannen mogen betrekking hebben op alle werkterreinen van het Cultuurfonds.

Het (ruwe) conceptplan dient vóór 1 april 2021 te zijn ingediend via bij het Prins Bernhard Cultuurfonds via e-mail [email protected]

Extra stimulans

“Nu er dit jaar wellicht weer meer mogelijkheden ontstaan om kunst aan het publiek te presenteren, willen wij cultuurmakers extra stimuleren daar mee aan de slag te gaan. Hiervoor hebben we het idee opgevat om één initiatief financieel substantieel te ondersteunen in de ontwikkeling én uitvoering,” aldus Ineke Bruggeman, ambtelijk secretaris van het Cultuurfonds Overijssel.

Wat zijn cultuurmakers?

Onder cultuurmakers worden individuele makers en culturele organisaties verstaan, zoals gezelschappen, podia, musea en overige organisaties in de culturele en creatieve sector die binnen de provincie Overijssel actief zijn. Als professionals besluiten een aanvraag in te dienen, dingen zij alleen mee naar de tegemoetkoming als er zoveel mogelijk amateurs bij het project worden betrokken.
www.cultuurfonds.nl/overijssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.