Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Regionaal warmtenet in Twente? Oldenzaal overweegt deelname

Radiator verwarming
radiator verwarming
Beeld: Twente FM

TWENTE – Een regionaal warmtenet, is dat een optie in Twente?


Die mogelijkheid wordt momenteel verkend door de gemeenten Oldenzaal, Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen en Hengelo.
Onder begeleiding van de provincie wordt onderzocht of de ontwikkeling van een regionaal warmtenet in Twente mogelijk en wenselijk is om huizen in de toekomst kunnen verwarmen.

Deze gemeenten hadden in de concept-RES al vastgelegd dat ze de mogelijkheden voor een regionaal warmtenet nader zouden onderzoeken.
Op dit moment bevinden de gemeenten zich in de verkenningsfase en oriënteren zich op de mate van sturing die nodig is. Ook laten zij onderzoek doen naar de meest kostenefficiënte verdeling van warmte over de regio.
Er zijn al gesprekken geweest met Twence, Cogas en Ennatuurlijk.

Zij hebben gezamenlijk het initiatief genomen om met een plan te komen dat op hoofdlijnen schetst hoe een regionaal warmtetransportnet eruit zou kunnen zien.

Daarnaast verkennen zij de technische en economische haalbaarheid van een regionaal warmtenet. Dit plan gaat over een hoofdleiding, waar lokale distributieleidingen voor warmte aan gekoppeld kunnen worden.

Intentieverklaring

Wanneer de verkenningsfase is afgerond en de uitkomsten voor een regionaal warmtenet positief zijn, wordt naar een intentieovereenkomst toegewerkt. De provincie heeft aangegeven het proces tot een mogelijke intentieverklaring te zullen begeleiden.

Tijdens de verkenningsfase treedt de gemeente Oldenzaal op als woordvoerder namens de zes gemeenten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.