Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

'Oostelijke' politici beloven zich extra in te zetten voor oost-Nederland

09 aktevanoost
De Akte van Oost.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Politici uit het oosten van het land gaan zich extra inzetten voor hun eigen regio, hebben ze beloofd in de Akte van Oost.


De Akte van Oost is donderdag gepresenteerd. Daarin verklaren kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland van negen politieke partijen dat zij zich inzetten voor de economie van Oost-Nederland en voor andere belangrijke thema’s die daar spelen.

Het is voor het eerst dat een brede vertegenwoordiging van kandidaat-Kamerleden in aanloop naar de verkiezingen een dergelijke regionale verklaring presenteert.

De kandidaat-Kamerleden die meedoen zijn van de partijen SP, GL, PvdA, Volt, D66, CDA, VVD, CU en SGP. De betrokken kandidaat-Kamerleden ondersteunen in de Akte van Oost de oplossingen en innovaties in Gelderland en Overijssel, zodra zij in de Tweede Kamer gekozen zijn.

‘Unieke verklaring’

Andries Heidema (Commissaris van de Koning in Overijssel) is erg blij met de akte: “Het is toch wel uniek te noemen dat kandidaat-Kamerleden uit onze provincies voorafgaand aan de verkiezingen met een dergelijke verklaring komen. Er blijven politieke verschillen, maar voor de kiezer is het ook mooi om te zien dat partijen elkaar voor belangrijke thema’s in Oost-Nederland juist weten te vinden.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.