Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gevaar bij Thales geweken

09 thales
De brandweer had de situatie bij Thales snel onder controle.
Beeld: Twente FM

HENGELO – De noodwaarschuwing voor omwonenden van Thales in Hengelo is niet langer van kracht.


Er is geen gevaar meer voor de omgeving en de situatie buiten het terrein is weer normaal. Ramen en deuren mogen dus weer open. ‘Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke gemeten,’ laat Brandweer Twente via Twitter weten. ‘Wel konden mensen in de omgeving van Thales een zwembadlucht ruiken.’

De brandweer krijgt veel vragen over de vrijgekomen stof. ‘Het betrof een bak met een mengsel van zuren. Door nog onbekende oorzaak volgde een reactie en zijn er nitreuze dampen vrijgekomen. Bij alle metingen in de omgeving hebben wij geen verhoogde concentraties gemeten.’

Toen de melding vanochtend vroeg werd gedaan, was nog onduidelijk om welke stof het precies ging. Het gebouw van elektronicafabrikant Thales werd ontruimd.
Het Twickelcollege riep leerlingen op om het eerste uur niet naar school te komen. De brandweer had de situatie echter snel onder controle. De vrijkomende damp werd neergeslagen met bluswater en dat hielp direct.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.