Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Waarom mogen andere dierentuinen open maar Tierpark Nordhorn niet?

Nordhorn tierpark
Nordhorn tierpark
Beeld: Twente FM

NORDHORN – Tierpark Nordhorn mag de deuren nog niet openen terwijl dierentuinen in andere Duitse deelstaten wél open mogen. Oneerlijk en onbegrijpelijk, vinden ze in Tierpark Nordhorn.


In de helft van de Duitse deelstaten mogen dierentuinen wel open en in de andere helft niet. Tierpark Nordhorn heeft de pech dat deelstaat Niedersachsen heeft besloten dat dierentuinen niet mogen openen.

Het Tierpark heeft zich aangesloten bij de oproep van het Deutsche Tierparkgesellschaft om álle dierentuinen te openen. Coronaproof de dierentuin bezoeken kan prima, stellen ze daar.
“Het is precies hetzelfde als een wandeling in de frisse lucht, met als verschil dat er onderweg allerlei dieren te zien zijn die je normaal niet op je wandeling tegenkomt. Daarnaast is het niet eerlijk dat dierentuin de ene deelstaat wel open mogen en een paar kilometer verderop in de andere deelstaat niet."

Vorige zomer hebben de medewerkers uit Nordhorn bovendien laten zien dat ze iedereen prima een veilig uitje kunnen bieden. "We hebben flink in de coronaregels geïnvesteerd, maar die maatregelen kunnen we nu niet uitvoeren. Open alle dierentuinen en laat de mensen weer genieten van een uitje in de frisse lucht.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.