Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Heracles20fc20twente
Heracles tegen FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - De derby SV Heracles tegen FC Twente is geëindigd in 2-2.

Het eerste doelpunt viel in de zesde minuut. De bal van Azzaoui kwam in de kluts via Pierie in het eigen doel waardoor het 1-0 werd voor Heracles. In de 13e minuut zette Menig de stad op 1-1. Vlak na rust maakte Vloet in de 47e minuut de 2-1 voor Heracles.
Even later, in de 50e minuut, zette Danilo de stand weer gelijk op 2-2.

In de 2 minuten extra tijd werd er niet meer gescoord. Later meer.

De teleurstellende derby tussen Heracles Almelo en FC Twente leverde zaterdagavond geen winnaar op.

Heracles nam twee keer een voorsprong, maar Twente kwam twee keer terug, 2- 2. Het niveau van de derby hield qua voetbal niet over. Beide teams speelden slordig en grossierden in balverlies. In de eerste helft had Twente wat meer balbezit, maar doelman Janis Blaswich van Heracles kreeg amper een bal op doel. Heracles scoorde al in de zesde minuut de 1-0 na een corner die ten onrechte werd gegeven. Ismail Azaoui schoot raak via het lichaam van Kik Pierie. Twente antwoordde snel met de 1-1 in minuut 13.
Een vrije trap van Luciano Narsingh werd door Giacomo Qualiata weggekopt, maar belandde bij Queensy Menig die hard uithaalde en Blaswich kansloos liet. In het vervolg van de eerste helft kwamen Rai Vloet en Delano Burgzorg nog tot een schot tussen de palen, maar Twente-keeper Joël Drommel maakte geen fout.

In de tweede helft was Heracles in de meeste fases de betere ploeg. Rai Vloet schoot in minuut 48 de 2-1 binnen met een hard schot, nadat Pierie de door Quagliata ingebrachte bal niet goed had weggewerkt. Opnieuw kon Almelo niet lang genieten van de voorsprong, want binnen drie minuten was het alweer gelijk. Na een actie van Menig en een assist van Narsingh schoot Danilo de bal
prachtig in de kruising, 2-2.

Daarmee waren de hoogtepunten van de tweede helft ook geweest, al was Heracles nog meerdere malen dicht bij de winnende treffer. De beste kans was voor Burgzorg na een steekpass van Vloet, maar alleen voor Drommel mikte Burgzorg naast. Twente kreeg alleen nog een schietkans voor Menig, maar zijn inzet ging hoog over. In de slotfase waren er nog schietkansen voor invaller Kasper
Lunding en Burgzorg, maar de 3-2 bleef uit.

“Een gekke wedstrijd’’, zei Heracles-aanvoerder Robin Pröpper na afloop. “We komen twee keer voor, maar geven het in no time weg. Dan moeten we gewoon scherp zijn, dan houden we de voorsprong vast. In de tweede helft hadden we iets meer controle, daardoor kregen we meer mogelijkheden. Dan moeten we ons zelf belonen.’’

Drommel, de aanvoerder van Twente, sprak van ‘een hele slechte wedstrijd’. “We zijn twee keer slecht uit de kleedkamer gekomen en dat mag eigenlijk niet. Dat is niet goed. Eigenlijk was het geen echte derby.’’