Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Noaberschap belangrijk in Twente

Burgemeester patrick welman gemeente oldenzaal
Burgemeester Patrick Welman - Gemeente Oldenzaal
Beeld: Twente FM

TWENTE - Noaberschap is in Twente nog een belangrijke kernwaarde.


Wij wisten het al, maar ook nieuw onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur toont aan dat dit zo is. Zo is het voor 65 procent van Twentenaren heel gewoon om voor een ander te zorgen wanneer deze ziek of hulpbehoevend is. Ter vergelijking: in Amsterdam is de respons op deze vraag 34 procent.

Andere uitkomsten zijn dat 87 procent van Twentenaren vindt dat ouderen naar een bejaardentehuis moeten kunnen wanneer zij dit willen.

Ook zijn Twentenaren het relatief vaak eens met de stelling dat gemeenten meer moeten doen om mensen met schulden financieel te helpen. Het onderzoek schetst dus een beeld dat de Twentenaren graag elkaar willen helpen en sociaal ingesteld zijn.
::volgendepagina::
Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal reageerde dat dit ook één van de redenen is dat hij er graag woont; hij groeide op in Glanerbrug en kent dus de typisch Twentse aard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.