Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Leemstee start aanleg eerste Oldenzaalse groene schoolplein

28 cultuurfonds groeneschoolpleinen
Het schoolplein is de grootste educatieve ruimte van een school.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Bij basisschool de Leemstee in Zuid-Berghuizen is het startschot gegeven voor het realiseren van het eerste groene schoolplein van Oldenzaal.


Het betonnen schoolplein – dat door de Leemstee wordt gedeeld met kinderopvang Columbus Junior – gaat veranderen in een groen schoolplein dat uitdaagt tot bewegen. Ook gaat het gebruikt worden voor buitenlessen en wordt het een speel- en ontmoetingsplek voor de buurt.

De eerste schop ging vrijdag de grond in. Het is de bedoeling dat het groene schoolplein in april wordt opgeleverd.

Er worden onder meer een speelheuvel, een belevingsbos, een amfitheater en veel natuurlijke speelelementen gerealiseerd. Ook worden schaduwplekken met bomen gemaakt met zitelementen eronder.

De is bedoeling dat alle leerlingen en leerkrachten gebruik gaan maken van het nieuwe groene schoolplein, maar ook de ouderen van de zorgfederatie en buurtbewoners.

Veel sponsorgeld

Voor de realisatie wordt onder meer gebruik gemaakt van de subsidie van de gemeente Oldenzaal voor het realiseren van groene schoolpleinen. Ook waren er subsidies van de provincie Overijssel en de Rabobank. De leerlingen van De Leemstee hebben zelf ook hun bijdrage geleverd; door middel van een sponsorloop hebben ze geld bij elkaar gelopen. Mede door deze bijdragen wordt het mogelijk om het eerste groene schoolplein van Oldenzaal te gaan realiseren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.