Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Burgerbelangen toont toekomstig uitzicht

08 turbiness
Het uitzicht volgens Burgerbelangen als er windturbines in Noord Deurningen komen.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Hoe ziet het landschap eruit met windturbines? Politieke partij Burgerbelangen Dinkelland heeft er een beeld bij gemaakt.


Burgerbelangen Dinkelland strijdt tegen de plannen om windturbines en zonnepanelenvelden te plaatsen in nationaal landschap Noordoost-Twente, waar Dinkelland deel van is.

“Om aan te geven wat de plannen doen voor ons landschap hebben wij daarom banners gemaakt,” aldus Fons Maathuis van Burgerbelangen. Een van het uitzicht dat Noord Deurningen zal krijgen en de andere vanaf het voetbalveld in Saasveld.”

Tegen de energietransitie is Burgerbelangen niet. “Maar de manier waarop de huidige politiek het plan wil doordrukken stuit ons tegen de borst,” aldus Fons Maathuis. “Er is bijna of geen overleg geweest tussen de politiek en inwoners. Er is dan wel een enquête gehouden en een keer een webinar maar de uitkomst moest uitkomen op wind- en zonne- energie en zo geschiedde. Dit noemen wij ‘doordrukken’ en dat past niet in onze democratische gemeente.”

Maathuis pleit voor alternatieven. “Wij gaan voor duurzame energie zoals waterstof, thorium , geometrie en onderzoek naar de mogelijkheden van andere vormen van energie. De deadline 2030 hebben wij ons zelf opgelegd. In 2050 moeten we geheel energieneutraal zijn dus in onze ogen nog tijd genoeg voor het onderzoeken en bouwen van alternatieven.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.