Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Noordoost-Twente telt meer vroegtijdige schoolverlaters door corona

Classroom 2093744 1280
Klaslokaal
Beeld: Twente FM

TWENTE – Het aantal voortijdige schoolverlaters is gestegen in Noordoost-Twente vorig schooljaar.


Oldenzaal telde 46 vroegtijdige schoolverlaters, Dinkelland 27 en Losser 34. 107 in totaal, tegenover tachtig een jaar eerder. Daarentegen daalde het aantal verzuimmeldingen. Oldenzaal telde 145 verzuimmeldingen, Dinkelland 52 en Losser 66. 263 meldingen in totaal, tegenover 385 een jaar eerder.

De verklaring voor deze verschuivingen ligt bij de coronaregels. Door online onderwijs lag de prioriteit niet bij het melden van verzuim, maar bij het inrichten van digitaal onderwijs en het in beeld houden van kwetsbare leerlingen.

Deze verschuiving van werkzaamheden en de algehele impact van de coronacrisis op leerlingen zien de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal terug in hun leerplichtcijfers.

Het betekent echter wel dat 107 leerlingen zonder diploma school verlieten. Hoe nu met hen verder?
Samen met interne en externe ketenpartners op het gebied van onderwijs, participatie en zorg wordt geprobeerd deze jongeren een maatwerktraject te bieden, bijvoorbeeld het aanbieden van een leer-werktraject of een beroepskeuzetraject. Door het creëren van een vangnet voor deze jongeren worden zij gestimuleerd om door te stromen naar vervolgonderwijs, werk of een passende dagbesteding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.