Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

HeartBag-actie Oldenzaalse Rotary in praktijk gebracht

08 rotary
Linda Rijssemus van Impuls en Liesbeth Pieké van Rotaryclub Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De eerste twee projecten van Rotary Oldenzaal zijn gestart dankzij de HeartBag-actie.


In december startte Rotartyclub Oldenzaal de HeartBag-actie als fundraising. De rotary wilde hiermee fondsen werven voor projecten voor kwetsbare Oldenzaalse jongeren. De eerste twee zijn inmiddels in praktijk gebracht: de ‘Vakantieklas Doen!’ en het leesboek voor deelnemers van de zomereditie.

Vakantieklas Doen

Net als vorig jaar werkt Rotaryclub mee aan de ‘Vakantieklas Doen!’ van Impuls. Impuls verzorgt voor kwetsbare jongeren tijdens vakanties een afwisselend programma met veel activiteiten. Deze week is de krokusvakantie en Rotary neemt de invulling van aanstaande vrijdag voor haar rekening.

Leesboek

De deelnemers van de zomereditie 2020 van ‘Vakantieklas Doen!’ kregen afgelopen week een leesboek van de uitgeverij Lemniscaat thuisbezorgd. Rotaryclub Oldenzaal heeft Impuls ook hierin ondersteund. Linda Rijssemus van Impuls en Liesbeth Pieké, die de maatschappelijke projecten van Rotary Oldenzaal coördineert, vinden het een geslaagd initiatief. Linda en Liesbeth: “Zeker in deze periode van lockdown verdienen deze kinderen extra aandacht.”

Rotary HeartBag-actie

De Rotary HeartBag-actie is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor projecten die gericht zijn op kwetsbare Oldenzaalse jongeren. De HeartBag is een tasje met allerlei kortings- en waardebonnen van Oldenzaalse winkels, sportscholen en horeca. De verkoop in december en januari heeft ruim 3000 euro opgebracht.
Pieké: “Deze actie is goed gestart en zal jaarlijks in de kerstperiode herhaald worden.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.