Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

CDA vraagt zich af: is parkeren bij vaccinatielocatie wel gastvrij genoeg?

Oldenzaal de Bibliotheek
Voormalige bibliotheek gebouw Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De Oldenzaalse VVD-fractie vraagt zich af of het parkeren wel optimaal geregeld is bij de nieuwe vaccinatielocatie.


Op 1 maart opent in de voormalige bibliotheek aan de Ganzenmarkt een vaccinatielocatie.
“We gaan ervan uit dat veel Oldenzalers op de fiets zullen komen en maken ons wat zorgen over de mogelijkheid om voldoende fietsen ter plekke te kunnen parkeren,” aldus Hennie Maartens van de CDA-fractie in een brief aan het college van B&W.
De fractie vraagt om dit na te gaan en eventueel adequate maatregelen te treffen. “Bijvoorbeeld in de vorm van een fietsparkeervoorziening op de Ganzenmarkt.”

Onduidelijk parkeerbeleid

Daarnaast voorziet de fractie onduidelijkheid wat betreft het Oldenzaalse autoparkeerbeleid.
“Inwoners van andere gemeentes die van ver moeten komen zullen meestal met een auto naar Oldenzaal komen. Gelukkig biedt de Ganzenmarkt veel parkeergelegenheid. Op de Ganzenmarkt is sprake van betaald parkeren. De ervaring tot nu toe is dat gebruikers van de parkeerautomaten erg moeten wennen aan de nieuwe werkwijze die voor deze parkeerautomaten nodig is. Dat kan vertragend werken op het vaccinatieproces.”

Gratis kort parkeren

Daar heeft de fractie een rigoureuze oplossing voor bedacht: “Het lijkt ons een prima gelegenheid om als glimlach van Twente de vaccinatiegasten gastvrij en klantvriendelijk te verwelkomen door het kort parkeren voor de vaccinatie gratis te maken.”

De brief van het CDA wordt naar verwachting dinsdagavond behandeld in de collegevergadering.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.