Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE - FC Twente heeft zondagmiddag gelijk gespeeld tegen Feyenoord.

In de Grolsch Veste eindigde de wedstrijd in 2-2. FC Twente kwam op voorsprong door een penalty in de 13e minuut. Feyenoord kwam in de 67e minuut op gelijke hoogte eveneens door een penalty.

FC Twente snakt nog altijd naar een thuiszege, want ook de wedstrijd van

zondagmiddag vroeg tegen Feyenoord leverde geen overwinning op. Twente stond binnen het kwartier op 2-0, maar liet de Rotterdammers terugkomen tot 2-2.

Twente was in de eerste helft de baas in Enschede tegen een onthutsend slecht Feyenoord. De 1-0 viel vanaf de penaltystip en werd binnengeschoten door Danilo. Senesi had Narsingh gevloerd. De 2-0 was een treffer van Ebuehi na een voorzet van de linkerkant van Narsingh.

Halverwege de eerste helft viel de 2-1 zomaar uit de lucht. Ebuehi werkte de bal niet goed weg en Toornstra poeierde van afstand raak. Verder had Danilo nog een schot op doel, maar keeper Marsman redde. In de tweede helft grossierden beide teams in slordig spel. Toch had Twente de wedstrijd in het slot moeten gooien met twee enorme kansen voor Narsingh. Eerst ging Narsingh alleen op de keeper af na een blunder van Senesi en stuitte de aanvaller op Marsman. Bij de tweede poging was Marsman niet eens in de buurt. Narsingh werd vrij voor het doel gezet door Danilo, maar hij kreeg de bal niet langs de inkomende Senesi.

In plaats van 3-1 werd het 2-2. Roemeratoe klungelde op het middenveld en Dumic maakte een onnodige overtreding in het strafschopgebied waarna de bal op de stip ging en Berghuis raakschoot. In de extra tijd was Feyenoord nog gevaarlijk via Toornstra en Diemers, maar een nederlaag bleef Twente bespaard.

Luciano Narsingh, huurling van Feyenoord, leidde beide Twentse goals in en miste twee enorme kansen. “Ik denk wel dat we door mij twee punten hebben laten liggen’’, zei Narsingh na de wedstrijd. “Maar ik heb wel laten zien dat ik heel dreigend kan zijn. Ik heb me wel laten zien.’’