Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Vanwege problemen met de website tijdelijk een nieuwsblog

1 fm
Twente FM
Beeld: Twente FM

17-2-2021 13.25 uur


Noortje Haarman nieuwe fractievoorzitter
Noortje Haarman is de nieuwe fractievoorzitter van GB/VVD in de gemeente Tubbergen. Ze volgt Norbert van de Graaf op. Van de Graaf kon het fractievoorzitterschap niet meer combineren met zijn werkzaamheden.

Haarman gaf dat aan tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond. Het fractievoorzitterschap van haar ging bij de start van de vergadering in.



17-2-2021 13.20 uur
Losser krijgt bijdrage via Erfgoeddeal

De gemeente Losser krijgt een bijdrage van 666.710 euro via de landelijke Erfgoeddeal.
Het project Beken & Bleken van Losser, waarmee opgaven als klimaat, water en erfgoed aan elkaar worden verbonden staat daarmee ook landelijk in de spotlights aldus wethouder Jaimi van Essen. De bijdrage kwam mede tot stand door provincie Overijssel, Waterschap Vechtstromen en de landelijke organisatie van de Erfgoeddeal. Ook heeft een gift gegeven voor het terugbrengen van water in het dorpscentrum aldus de wethouder.


17-2-2021 10.23 uur
Afvalbrengpunt Losser

De Losserse fracties hebben dinsdagavond gesproken over het afvalbrengpunt aan de ravenhorsterweg in Losser.

Er werden vier opties besproken waaronder het opknappen van het afvalbrengpunt, vernieuwen van het afvalbrengpunt, verhuisen naar een nieuwe locatie of het punt in Losser sluiten en gebruik maken van de afvalpunten locaties in Oldenzaal of Losser. De fracties buigen zich hierover en komen met een raadsvoorstel. Voor Burgerforum Losser is vernieuwen of een andere locatie de enige mogelijkheid aldus Inge Oort woensdagmorgen op Twente FM.

17-2-2021 6.06 uur
Fiat gestolen Drilandsee, getuigen gezocht.
Op de parkeerplaats bij Drilandsee is zondag een Fiat 500 auto gestolen.
De diefstal gebeurde tussen 13.15 uur en 14.45 uur op een parkeerplaats aan de Brechterweg bij de Drilandsee. Er waren ten tijde van de diefstal veel bezoekers op de parkeerplaats. Het is niet de eerste keer dat er een diefstal plaastvindt. In december waren er een tweetal twee soortgelijke diefstallen rondom Gronau. In beide gevallen hadden de daders een Fiat 500 meegenomen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Gronau op 0049 2562 9260.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.