Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

VVD luistert naar windmolenkritiek

50 windmolen
Windmolen.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Inwoners van Noordoost-Twente hebben hun ongenoegen over het windmolenbeleid kunnen uiten bij een kandidaat-Tweede Kamerlid.


Dat was dankzij de Dinkellandse VVD-fractie. Die nodigde het kandidaat-Tweede Kamerlid voor de VVD Yvonne Bijenhof voor een Zoomsessie over het voorgenomen windbeleid. Ze ging het gesprek aan met 26 inwoners.

Het ging hierbij vooral om te luisteren en te inventariseren welke meningen er zijn over de mogelijke komst van windmolens.

Bijenhof na afloop: “Ik heb veel nieuwe dingen gehoord en mensen gesproken met wie ik graag een vervolggesprek wil aangaan. Het is fijn om input te krijgen van verschillende mensen over zo’n belangrijk onderwerp als de energietransitie.”

De VVD-fractie regelde de Zoomsessie naar aanleiding van de inwonersenquête over de energieplannen. Daaruit bleek dat er veel weerstand is tegen de plannen in het nationaal landschap Noordoost-Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.