Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Extra vorstmaatregelen nodig in zuiveringsinstallaties

06 rwzi
Een nabezinktank in de sneeuw.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Er worden extra maatregelen getroffen om de rioolwaterzuiveringen aan de gang te houden.


De vrieskou zorgt namelijk voor extra storingen bij de 23 rioolwaterzuiveringen van waterschap Vechtstromen terwijl het vuile afvalwater wel voortdurend moet blijven schoongemaakt.
Op de rioolwaterzuiveringen zijn de nodige maatregelen getroffen om gedurende deze vorstperiode het afvalwater schoon te maken.

Zo draaien alle onderdelen continu door en worden pompen aangezet om te zorgen voor voldoende doorstroming van het water in de verschillende waterbassins.

Als de temperatuur van het afvalwater in de bassins onder de 8 graden zakt dan heeft dat een groot effect op het zuiveringsproces. Met diverse aanpassingen in het zuiveringsproces, probeert het waterschap deze effecten te voorkomen.

Sneeuw ook lastig

Ook de sneeuw heeft de afgelopen week gevolgen gehad. Door de grote hoeveelheid sneeuw en de vorming van sneeuwduinen zijn op verschillende rioolwaterzuiveringen bewegende onderdelen vastgelopen. De zuiveringsbeheerders waren er snel bij en hebben hard gewerkt om de problemen op te lossen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.