Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Voer vogels bij in strenge winter

Vogels
vogels
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Natuur- en vogelwerk De Grutto in Weerselo roept dringend op om vogels bij te voeren.


Door de aanhoudend strenge winter hebben vogels het erg zwaar en is hulp noodzakelijk, vindt Natuur- en vogelwerk De Grutto. Sloten en plassen vriezen dicht en vogels kunnen door de sneeuw niet meer bij voedsel komen. Ook is het voor vogels lastig om warm te blijven.

In de meeste tuinen zijn zaad- en insecteneters te vinden. Voer bijvoorbeeld granen, mais, zonnepitten, onkruidzaden, bruin brood en etensresten zonder zout.

Ook fijn vogelvoer, meelwormen, maden, larven en ongekookte havermout zijn voor sommige vogels een echte lekkernij. Leg voer het liefste op de grond en beschutte plaatsen zoals onder een heg of op ruime open plaatsen, is het advies.
::volgendepagina::
Verder adviseren zij om niet te veel ineens te voeren. Bijkomend advies om ook liever katten op dit moment binnen te houden; zij doden veel kwetsbare vogels in deze winterperiode.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.