Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Geen sleuteloverdacht, wél ludieke talkshow van B&W Dinkelland

06 filmpje
Het college van B&W maakte er een heuse talkshow van met als titel 'Op 11'.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Burgemeester en wethouders van Dinkelland hebben een ludiek filmpje opgenomen als vervanging van de sleuteloverdracht.


Het filmpje is in de vorm van een talkshow gemaakt en draagt de titel ‘Op 11’. Het is helemaal in het Twents gesproken, ook door burgemeester Joosten bij wie de lessen Twents duidelijk hebben bijgedragen aan zijn Twentse uitspraak.

De onderwerpen zijn nogal divers: in Rossum geet ‘t alle kaant’n op, Weersel was drukker met ontwerpideeën dan met corona, ’t Deurninger Nettelkörnke is een ‘dik muske’ en burgemeester Joosten vreest voor Hans Haamberg uit Tilligte: “veur a’j weet hef e mien stie innommen in ’t gemeentehoes.”

Normaal gesproken komen de vijftien Dinkellandse carnavalsverenigingen naar het gemeentehuis in Denekamp voor de sleuteloverdracht. Het college laat traditiegetrouw van zich horen via de inmiddels traditionele carnavalsfilm.
Dit jaar geen sleuteloverdracht, maar wél een carnavalsfilm. “Bekijk dit filmpje door je carnavalsbril, met een hapje, drankje en een korreltje zout,” nodigen burgemeester en wethouders uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.