Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

St. Henricus vereerd met Rossumse Earestuuver

06 earestuuver
De uitreiking van de Earestuuver aan St. Henricus.
Beeld: Twente FM

ROSSUM – Muziekvereniging St. Henricus heeft de Earestuuver mogen ontvangen.


De Earestuuver wordt elk jaar uitgereikt door de Rossumse carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver aan een persoon of organisatie die zich langdurig vrijwillig inzet voor de Rossumse gemeenschap. Het bestuur van ‘n Lesten Stuuver heeft unaniem besloten dat de Earestuuver dit jaar toekomt aan muziekvereniging St. Henricus.

“Deze muziekvereniging staat al ruim een eeuw midden in onze samenleving”, is de motivatie. “De vereniging heeft niet alleen een sociale betekenis, maar ook een maatschappelijke. Zij is een verbindingspunt tussen allerlei mensen en verenigingen. Het hele jaar door repeteren de leden van alle leeftijden fanatiek. Men weet jong en oud aan zich te binden. De vereniging heeft onze gemeenschap meermaals op een fantastische manier vertegenwoordigd. Je hoeft maar te bellen en de muziekvereniging staat klaar voor anderen in ‘t Görtnkeurndoarp. Met jubilea en huldigingen van dorpsgenoten en van Rossumse verenigingen, de Sinterklaasintocht en met de kermisweekenden zorgen zij voor een muzikale bijdrage. Met de vele concerten die zij jaarlijks houden, zorgt de vereniging voor veel reuring in het dorp. Natuurlijk niet te vergeten de theaterspektakels van de afgelopen jaren en Taptoe Twente. Onze Hofkapel Melomanie bestaat ook uit allemaal leden van de St. Henricus.”

Vanwege coronaregels gebeurde de uitreiking van de Earestuuver in besloten kring.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.