Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - FC Twente heeft met 3-0 verloren van PSV.

In Eindhoven scoorden Donyell Malen in de 30e en de 53e minuut. Eran Zahavi scoorde in de 36e minuut. Later meer.
Update: FC Twente maakte in 17 wedstrijden 33 goals, maar de laatste vier wedstrijden hapert de productie.

Zaterdag kwam de ploeg van trainer Ron Jans voor de vierde keer op rij niet tot scoren. In Eindhoven verloor Twente met 3-0 van PSV.
Toch speelde Twente in het eerste deel van de eerste helft best aardig. Luciano Narsingh liet een fraaie solo zien, maar schoot vervolgens wild over én naast. Een poeier van Queensy Menig zeilde net naast de kruising. De 1-0 van Malen kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen. Zahavi legde aan en Drommel tikte de bal voor de inlopende Malen. De 2-0 viel niet veel later in de 36e minuut.

Malen stak Dumphries weg op rechts die Zahavi bediende. De Israëliër maakte het beheerst af. Kort na de rust schoot Malen al snel de 3-0 binnen op aangeven van Ihattaren. “De 3-0 valt rond de 50e minuut en dan is het klaar’’, zei aanvoerder Joël Drommel na de wedstrijd. Twente kreeg nog één kans, maar Ramiz Zerrouki werd net afgetroefd door Dumphries na een voorzet van Danilo. Jans bracht nog vijf wissels in, onder wie Casper Staring en Max Bruns, Luca Ilic kreeg nog rood voor een kopstootbeweging, maar het bleef bij 3-0.

“In de eerste helft deden we het gewoon prima’’, zei Drommel. “Maar wanneer de eerste goal valt laten we de kopjes hangen en lopen we achter de feiten aan.’’ Dat Twente nu al vier keer niet meer gescoord heeft vindt Drommel ‘echt balen’. “Maar ik ben een